środa, 20 września 2017

Przepis - Naleśniki ryżowe z chia


Witajcie!

Dzisiaj mam dla Was przepis na pyszne naleśniki z nasionami szałwii hiszpańskiej, zwaną również chia. Jest to mój pierwszy dodany przepis na tym blogu, jeśli chcecie więcej piszcie w komentarzach! : )




Składniki:

Ciasto naleśnikowe:

  • 1 jajko
  • 50 g mąki ryżowej
  • 75 ml mleka
  • 2 łyżki chia 
  • olej kokosowy do smażenia
Nadzienie:
  • 125g twarogu
  • 2/3 łyżki mleka 
  • 1 łyżeczka miodu
Dodatki:
  • banan
  • masło orzechowe
  • orzeszki ziemne
  • chia
Wykonanie:

  1. Roztrzepujemy jajko + mąkę ryżową + mleko (jeśli masa jest zbyt gęsta - uzupełniamy wodą!)
    Z porcji wychodzą 2/3 naleśniki, to zależy od wielkości patelni, na której smażymy
  2. Naleśniki smażymy na oleju kokosowym
    Uwaga! Przed wlaniem ciasta na patelnie koniecznie musimy pomieszać naszą masę naleśnikową, ponieważ mąką ryżowa lubi opadać na dno
  3. W misce rozgniatamy twaróg, dodajemy do niego mleko oraz miód
  4. Przekładamy nasze naleśniki
  5. Całość dekorujemy bananem, masłem orzechowym oraz orzeszkami ziemnymi. 
  6. Na koniec nasze naleśniki posypujemy również nasionami szałwii hiszpańskiej 
Smacznego!


5 komentarzy:

  1. wyglądają przepysznie i niezwykle estetycznie:) obserwuję z miłą chęcią i zapraszam serdecznie do siebie:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Amazing post, Darling ❤️
    I'd be happy friendship blogs ♥️ Subscribe to your Blogger
    Julia Shkvo

    OdpowiedzUsuń
  3. często jem naleśniki ale bardzo tradycyjne :) te wyglądają pysznie

    OdpowiedzUsuń
  4. Ciekawy przepis. Szczerze to nie jadłam jeszcze takich naleśników i z chęcią wypróbuje przepisik.



    testuj kosmetyki

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...